Wasmachine kapot. Zelf repareren of laten doen?

kapotte wasmachine

Vanzelfsprekend staan we zo snel mogelijk voor u klaar als uw wasmachine defect is, maar wist u dat veel van de storingen voorkomen kunnen worden door uw machine regelmatig te onderhouden? Ook is het zo dat bij maar liefst 7 van de 10 storingen waarvoor een monteur ingeschakeld wordt, de storing vaak eenvoudig zelf opgelost had kunnen worden. Een kapotte wasmachine in Amsterdam kan zo veel geld kosten. Jammer toch?

Zelf repareren

Zoals boven vermeld zijn veel storingen eenvoudig zelf te verhelpen. Als u ons belt dan geven we u graag tips waarmee u zelf kunt proberen het probleem te verhelpen. Het is ook mogelijk om een diagnose op afstand te laten stellen als u over een tablet of een smartphone beschikt. Via diverse chatprogramma’s kunt u via een videoverbinding een monteur mee laten kijken. Onze ervaring is dat ruim driekwart van de problemen met onze hulp op afstand opgelost kan worden. Zo niet, dan kan er altijd nog een wasmachine monteur Rotterdam bij u langskomen en vervalt de nota van het “consult op afstand”.

Schokkende weetjes

  • Onze witgoedmonteurs worden in bijna 75% van alle gevallen opgeroepen om storingen te verhelpen die de handige klant relatief eenvoudig zelf op had kunnen lossen.
  • Met hulp op afstand kunnen vaak ook de minder handige mensen veel voorkomende storingen zelf oplossen.
  • Regelmatig preventief onderhoud aan uw machine (o.a. het reinigen van de pluizenfilter van uw afvoerpomp, en het regelmatig draaien van een kookwas) verlengt de levensduur van uw wasmachine aanzienlijk en houdt in veel gevallen de witgoedmonteur buiten de deur.
    In veel gevallen wordt er een nieuwe wasmachine gekocht terwijl reparatie vele malen voordeliger was geweest.
  • Er wordt veel verdiend aan onderdelen. Niet zelden worden niet-originele onderdelen in uw machine geplaatst terwijl er merkonderdelen op uw nota staan.
  • De nota van uw reparatie bestaat vaak voor het grootste deel uit voorrijkosten en arbeidsloon. Met hulp op afstand had u deze kosten kunnen besparen.